ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Χ.Δ. ΜΑΝ. ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ:

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009

Επανάσταση συνειδήσεων χρειάζεται ο τόπος μας
Σεβαστοί πατέρες,
αγαπητοί φίλες και φίλοι,
εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων,
αγαπητοί αδελφοί, μέλη και σύνεδροι του κινήματος Χ.Δ.

Το ΣΤ τακτικό Συνέδριο μας συνέρχεται σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από μια πλανητικών διαστάσεων κρίση.
Η κορωνίδα της Δημιουργίας, ο Άνθρωπος, καθημερινά υποτιμάται και υποβαθμίζεται. Από πρόσωπο, εικόνα του τριαδικού θεού, από μετοχή στην αιωνιότητα, κατακερματίζεται στην ουσία του, συνθλίβεται και πολτοποιείται από τις μυλόπετρες του κοινωνικού συστήματος που ένα και μόνο θεό γνωρίζει και λατρεύει, τον Μαμωνά και μια και μόνο αξία έχει, το κέρδος. Στο βωμό του Μαμωνά και του κέρδους θυσιάζονται τα πάντα.

Συνέπειες
1. Προωθείται και οικοδομείται ένας εργασιακός μεσαίωνας.
2. Με συνθήκες τύπου Σένγκεν ο "Μεγάλος Αδελφός" του Όργουελ νομιμοποιεί τη δράση για φακέλωμα-αστυνόμευση-καταστολή ενεργών πολιτών και οργανωμένων συνόλων που αμφισβητούν το σύστημα στη φιλοσοφία, την ιδεολογία, την πολιτική και κυρίως την πρακτική του.
3. Εκατομμύρια συνανθρώπων μας, ολόκληροι λαοί, για ν' αποφύγουν τον θάνατο από την πείνα, τη δίψα και τις αρρώστιες αναγκάζονται να ξερριζωθούν και να μεταναστεύσουν στις πλούσιες και "πολιτισμένες" χώρες της Δύσης για ένα κομμάτι ψωμί. Γϊνονται έτσι δύο φορές θύμα. Την πρώτη, γιατί η παλιά και νέα αποικιοκρατία ρήμαξε τον πλούτο της πατρίδας τους, τους έσπρωξε σε πολέμους, είτε με ομοιοπαθείς γειτονικούς τους λαούς και στη συνέχεια τους έστειλε στην ξενιτιά.
ΤΗ δεύτερη, γιατί ως μετανάστες γίνονται αντικείμενα άγριας εκμετάλλευσης και θύματα ρατσισμού
4. Εκατομμύρια, επίσης, παιδιά ακόμα και προσχολικής ηλικίας, αν γλυτώσουν τον θάνατο από την πείνα, τα περιμένει το πιο βάρβαρο δουλεμπόριο, που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.
-Τα εκμεταλλεύονται σε αναγκαστική εργασία.
-Τα δολοφονούν  για να τους πάρουν και να εμπορευθούν ζωτικά όργανά τους.
-Μετατρέπουν σε κόλαση τη ζωή τους με τη σεξουαλική εκμετάλλευση, το έϊτζ και τα ναρκωτικά.
5. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος, η καταστροφή των δασών, η ρύπανση του υδάτινου δυναμικού, η ραδιενέργεια, η κατάχρηση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων κι άλλα αντιοικολογικά φαινόμενα δεν είναι αποτέλεσμα μιας σειράς λαθεμένων αποφάσεων κάποιων κυβερνήσεων, όπως μερικοί νομίζουν. Είναι συνέπειες της λειτουργίας ενός κοινωνικού συστήματος, που, όπως από την αρχή τονίσαμε, μια μόνο αξία έχει και υπηρετεί. Το κέρδος. Αυτό είναι το καπιταλιστικό σύστημα είτε με τη μορφή ιδιωτικοκαπιταλισμού, όπως σήμερα κυριαρχεί, είτε με τη μορφή του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού, όπως παρουσιάστηκε στο παρελθόν στην πρώην Σ.Ε. και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με το ψευδώνυμο "υπαρκτός σοσιαλισμός".
Παράλληλα και ταυτόχρονα, οι Μητροπόλεις του συστήματος ΗΠΑ, Αγγλία, σιωνιστικό Ισραήλ, εξαπολύουν συνεχώς πολέμους. ΚΑταστρέφουν χώρες, δολοφονούν λαούς. Ληστεύουν τον πλούτο των θυμάτων τους και η βάρβαρη μπότα τους ποδοπατεί πολιτισμούς αιώνων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις γκαγκστερικές αυτές επιθέσεις έχει το ΝΑΤΟ. Η Ε.Ε. άλλοτε παίζει το ρόλο Πόντιου Πιλάτου και άλλοτε μετέχει ενεργά.

Ο εκσυγχρονισμός
Απέναντι σ' αυτή την κάτασταση, σκεπτόμενοι άνθρωποι σ' όλη τη γη αναζητούν εναλλακτική πρόταση, μια άλλη πολιτική, ένα άλλο σύστημα διακυβέρνησης.
ΜΙα γνωστή και καθημερινά εμφανιζόμενη πρόταση είναι ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί το σύστημα, ώστε ν' αυξηθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να... να... και έτσι λένε... θ' αυξηθεί ο παραγόμενος πλούτος, θα έχουμε πιο μεγάλη τούρτα και τότε θα υπάρχει φαΐ για όλους.
Για τη Χ.Δ.ο εκσυγχρονισμός του Καπιταλισμού δεν σημαίνει και εξανθρωπισμό του. Αντίθετα σημαίνει μεγαλύτερους ρυθμούς συσσώρευσης στο κεφάλαιο από τη μια και εκμετάλλευσης του ανθρώπου, της ζωής και της φύσης από την άλλη.
Γι' αυτό και η πάλη μας εναντίον του Καπιταλισμού πρέπει να είναι συνεχής και ξεκάθαρη.

Πρόβλημα ανθρώπου
Όμως για μας τους χριστιανοκοινωνιστές είναι ξεκάθαρο και πρωταρχικό μάλιστα να κατανοηθεί ότι, όπως είχε τονίσει ο ιδρυτής της Χ.Δ. αείμνηστος Νικ. Ψαρουδάκης, το πολιτικό πρόβλημα είναι μέρος του κοινωνικού προβλήματος και το κοινωνικό είναι μέρος του ανθρώπινου προβλήματος.
Η αλλαγή του κοινωνικού συστήματος, οι αλλαγές δομών και θεσμών είναι αναγκαίες μεν αλλά από μόνες τους είναι επιταγές χωρίς αντίκρυσμα. Για τη Χ.Δ. χωρίς αυτά που στη γλώσσα της καθ' ημάς Ανατολής λέγεται, εν Χριστώ Αναγέννηση του Ανθρώπου, λύση στα κοινωνικά άρα και στα πολιτικά προβλήματα δεν υπάρχει. Με άνθρωπο που είναι παλαιός και θέλει να μένει παλαιός δεν μπορεί να κτιστεί καινούργιος κόσμος. Με τον παλαιό άνθρωπο θα χτίζουμε καινούριες εκδοχές του παλαιού κόσμου, ποτέ όμως τον καινούριο κόσμο που είναι πανανθρώπινο αίτημα.

Στη χώρα μας
Η πνιγερή αυτή ατμόσφαιρα που απλώνεται στο διεθνή ορίζοντα δεν μπορεί παρά όχι απλώς να επηρεάζει αλλά και να διαμορφώνει την όλη κατάσταση στη χωρα μας. Έτσι:
Σε κοινωνικό επίπεδο:
-Οι ανισότητες διευρύνονται.
-Μεγάλα λαϊκά στρώματα καταδικάζονται να ζουν κάτω απ' το όριο της φτώχειας.
-Ο εργαζόμενος χάνει καθημερινά δικαιώματα, ζει αυπό το κράτος της ανασφάλειας.
-Ο άνεργος γίνεται επαίτης έξω από τα κομματικά γραφεία των κομμάτων εξουσίας και εκλιπαρεί για ένα μεροκάματο, χωρίς μάλιστα ασφάλεια.
-Το ΕΣΥ υποβαθμίζεται συνεχώς και το πιο πολύτιμο αγαθό, η υγεία, γίνεται εμπόρευμα, που διογκώνει τα θησαυροφυλάκια των ιδιωτικών κλινικών και των μεγαλογιατρών.
-Η Παιδεία έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος των εκσυγχρονιστών, που στόχο έχουν να αντικαταστήσουν στις ψυχές των παιδιών μας, τις αξίες και τον πολιτισμό του λαού μας με τις "αξίες" της Νέας Τάξης. Αν πεις ότι είσαι πρώτα Έλληνας και μετά Ευρωπαίος, θα σε λοιδορήσουν.
Αν πεις ότι είσδαι πρώτα Ευρωπαίος και μετά Έλληνας ή καθόλου Έλληνας, θα σε χειροκροτήσουν. Αυτό το πνεύμα διαμορφώνει την ύλη των σχολικών βιβλίων.
-Τα δάση μας, οι παραλίες μας, ο υδάτινος πλούτος μας και γενικώς το οικοσύστημά μας διαταράσσεται και καταστρέφεται προς όφελος του κεφαλαίου.
-Η διαφθορά και η αδιαφάνεια έχουν γίνει κανόνας ζωής και δράσης των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων.
-Τα εθνικά μας θέματα, αντί να επιλύονται, περιπλέκονται και πολλαπλασιάζονται.
Έχουμε γίνει οι σημαιοφόροι της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. χωρίς να θέτουμε κανένα όρο.
-Με την κατοχή στην Κύπρο να συνεχίζεται.
-Με το casus belli σε ισχύ.
-Με τις παραβιάσεις στην ημερησία διάταξη.
-Με την υπονομευτική πολιτική της Άγκυρας στη Θράκη σε πλήρη ανάπτυξη.

Στο πολιτικό επίπεδο:
Κόμματα αρχηγικά, με απουσία ουσιαστικής δημοκρατικής λειτουργίας, μηχανισμοί εξουσιαστικοί και εκμαυλιστικοί του πολίτη και της πολιτικής, ούτε να εμπνεύσουν μπορούν ούτε δημιουργικές λύσεις μπορούν να προτείνουν.
Ο τόπος χρειάζεται συλλογικές προσπάθειες ενεργών πολιτών, που συσκέπτονται και συναποφασίζουν για το σήμερα και το αύριο του εαυτού τους και του τόπου .
Κόμματα που έχουν μόνο αντί-λογο και όχι λόγο, που μονο αρνούνται και δεν προτείνουν, που κολακεύουν και κολακεύονται, χωρίς να λογικεύουν και να λογικεύονται, που ζητούν από τους άλλους τη δημοκρατία, ενώ τα ίδια την περιφρονούν, που λένε πάντα όχι στην κυβέρνηση, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση, όταν κατέχουν την κυβέρνηση. που έχουν έμβλημά τους την αξιοκρατία, αλλά έχουν ανακηρύξει το ρουσφέτι σε κανόνα του δημόσιου βίου, που κηρύσσουν την κάθαρση και τη διαφάνεια, τη στιγμή που διαπράττουν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο και πολιτεύονται με αυταρχισμό και αδιαφάνεια, αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο. Είναι συντηρητικά και αντιδραστικά, ανεξάρτητα από την ταμπέλα που έχουν.
Θα υπάρξει πραγματική ανανέωση της πολιτικής μας ζωής, όταν εξοστρακίσουμε από τον προσωπικό και συλλογικό μας βίο κάθε αρνητικό στοιχείο του χθες και του σήμερα. Η ανανέωση που εντοπίζεται σο ηλικιακό επίπεδο δεν αποτελεί κατανάγκη ανανέωση. Το παλιό, το φθαρμένο και διεφθαρμένο δεν το κουβαλούν υποχρεωτικά οι μεγάλοι σε ηλικία φορείς του, μπορεί να είναι και οι νέοι.
Το Κίνημα της Χ.Δ. από την ίδρυσή του είχε κεντρική θέση ότι η ποιότητα της πολιτικής μας ζωής, η δημοκρατία ως τρόπος κοινωνικής ύπαρξης, έχει σχέση με τους θεσμούς και το ήθος των φορέων τους.

Ποιος ο μεγαλύτερος κλέφτης!
Σήμερα όμως, γινομαστε κάθε μέρα μάρτυρες μιας διαπάλης με συνεχώς αυξανόμανη ένταση και οξύτητα μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας με στόχο:
-Όχι να αναδείξουν και να αναλύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως λαός και ως χώρα.
Οχι για το ποιές προτάσεις έχουν για την αντιμετώπιση τους, όχι για το ποιός είναι ο αγώνας και η αγωνία τους για το αύριο του τόπου μας. Αλλά για το πως να αποδείξουν ότι κατά τη διακυβέρνηση του αντιπάλου τους έγιναν μεγαλύτερες απάτες και σοβαρότερα σκάνδαλα. Υπήρξε εντονότερη αδιαφάνεια και μεγαλυτέρων διαστάσεων διαφθορά. Κυριάρχησε η υποτέλεια στον υπερατλαντικό πλανητάρχη.

Πνευματική επανάσταση
Για τους λόγους αυτούς το Κίνημα μας εκτιμά ότι για να γίνει ένα ξεκίνημα, για ν' ανοίξει ένας δρόμος, για να δούμε ένα φως στο βάθος του τούννελ του πολιτικού και κοινωνικού μας βίου, απαιτείται πρώτιστα μια πνευματική επανάσταση, μια επανάσταση συνειδήσεων για την αναγέννηση του ανθρώπου και την ανακαίνιση της κοινωνίας.
Η επανάσταση αυτή πρέπει σε πολιτικό επίπεδο ν' αρχίσει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Σ' αυτές ο δικομματισμός πρέπει να ηττηθεί.
Αθροιστικά, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που έχουν κοινούς άξονες πολιτικής και πρακτικής, δεν πρέπει να ξεπεράσουν το 80% των ψήφων. Μια τέτοια εξέλιξη θα γίνει αφετηρία για απεγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων από τα δύο αυτά κόμματα. Ο απεγκλωβισμός αυτός θα είναι δυνατόν να οδηγήσει σταδιακά στη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα, ενός νέου κινήματος με κατεύθυνση ανατρεπτική της "λογικής" και της πολιτικής του δικομματισμού.
Γι' αυτό τον φορέα η Χ.Δ. προσπαθεί και θα προσπαθεί μέχρι να γίνει πράξη.

Αν δεν ηττηθεί ο δικομματισμός
Αν από αδράνεια δική μας ο δικομματισμός δεν αποδυναμωθεί, τότε τα προβλήματα μας θα οξυνθούν και θα πολλαπλασιαστούν. Σκάνδαλα, όπως το χρηματιστήριο και τα ομόλογα, θα ωχριούν με τη λογική που λέει:
Αφού με τόσα σκάνδαλα, αφού με τόση ανεργία, με τόση ακρίβεια, με τέτοια κατάντια, ο λαός μας ξαναεμπιστεύεται, τότε δεν μας σταματά τίποτε.
-Θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να αποτρέψουν επανεκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου και να φέρουν από την πίσω πόρτα ένα νέο σχέδιο Ανάν.
-Θα εγκρίνουν την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, χωρίς να ενδιαφερθούν για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στα εθνικά μας προβλήματα.
-Θα εγκρίνουν την αντιπυραυλική ασπίδα όχι μόνο στην Πολωνία και την Τσεχία αλλά και εδώ κάτω, στα Βαλκάνια και θα τινάξουν στον αέρα τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Αγαπητοί φίλοι,
Αγαπητοί Σύνεδροι,
Με το ΣΤ Συνέδριό μας, επιχειρούμε να ξαναζωντανέψουμε τις ελπίδες μας για ένα νέο ξεκίνημα.
Τη σημαία της τιμημένης ιστορίας του κινήματός μας θα την κρατούμε πάντα ψηλά. Η δέσμευσή μας αυτή ας θεωρηθεί ως μνημόσυνο στη μνήμη του ιδρυτού μας Νικολάου Ψαρουδάκη και όλων των αδελφών μας που έχουν φύγει από κοντά μας.
Η επανάσταση αυτή πρέπει σε πολιτικό επίπεδο ν' αρχίσει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 22:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 09:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1609
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2671144
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.