Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Η ΧΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΧΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2019
Με αφορμή τις διαδικασίες επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


1.Η Χ.Δ., όπως για όλους τους λαούς, έτσι και για το λαό της γειτονικής Π.Γ.Δ.Μ. σέβεται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από το συνολικό πλαίσιο και ενιαίο σύνολο των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε..

2.Η «Συμφωνία των Πρεσπών» δικαιώνει το ιστορικό αφήγημα του σκοπιανού Εθνικισμού ότι το σημερινό Κράτος είναι ένα μόνο τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας, που με την προσάρτηση των υπόλοιπων αλύτρωτων τμημάτων της θα βρει την ιστορική της «δικαίωση», διότι η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», που ενώ η υιοθέτησή της έναντι όλων προβάλλεται ως «επιτυχία», μπορεί στην πράξη να αποτελέσει όχημα του σκοπιανού αλυτρωτισμού, σε συνδυασμό (α) με την αναγνώριση της γλώσσας ως «μακεδονικής», έστω και με την υποσημείωση ότι ανήκει στην οικογένεια των «Νότιων Σλαβικών γλωσσών», αλλά και (β) της ιθαγένειας ως «μακεδονικής», με μνεία στα ταξιδιωτικά έγγραφα ότι αφορά πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας». Με τον τρόπο αυτό, έμμεσα αλλά με σαφήνεια, αναγνωρίζεται ένα είδος «μακεδονικής» εθνότητας στο γειτονικό λαό και δίνεται εθνοτική διάσταση επεκτεινόμενη σε όλη τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας.

3.Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του αλυτρωτισμού, σύμφωνα με το Άρθρο 7, παρ. 4 της Συμφωνίας θεωρητικά μεν επισημαίνεται ότι η «Βόρεια Μακεδονία» δεν έχει σχέση ιστορικοπολιτισμική με την Ελλάδα, όμως η πολιτική δεν ασκείται βάσει νομικών κειμένων και διακρατικών συμφωνιών, αλλά κυρίως βάσει εμπεδωμένων στο λαό απόψεων, όπως αυτή περί μακεδονικής εθνότητας που καλλιεργήθηκε από την ακραία εθνικιστική κυβέρνηση Γκρουέφσκι όλα τα προηγούμενα χρόνια.

4.Κατά συνέπεια, η Χ.Δ. τάσσεται ενάντια στη «Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία ακόμα και αν δεν επικυρωθεί τελικά, παράγει ανεπίτρεπτη υποχώρηση και δέσμευση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

5.Τα διμερή θέματα με το γειτονικό Κράτος των Σκοπίων, όπως και σε όλα τα Βαλκάνια, δεν πρέπει να λυθούν υπό την πίεση ξένων Δυνάμεων, όπως τώρα επιχειρείται, αλλά σε πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας των λαών, σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και μακριά από εθνικιστικούς ανταγωνισμούς.

6.Η Χ.Δ. πιστεύει ότι όπως και στα Σκόπια, η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να κυρωθεί με Δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ώστε τον τελικό λόγο να τον έχει ο Λαός, όπως έγινε ήδη στα Σκόπια. Στην Κύπρο, ο Λαός εκφράστηκε με δημοψήφισμα το 2004 και απέρριψε το καταστρεπτικό σχέδιο Ανάν και στην πατρίδα μας, το 2015, με το ιστορικό ΟΧΙ απέτρεψε τη νομιμοποίηση της πολιτικής των Μνημονίων, άσχετα αν αυτή επιβλήθηκε εκβιαστικά, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας ενάντια στην λαϊκή βούληση.

7.Τα κόμματα εξουσίας, που με επιπολαιότητα και χαρακτηριστική προχειρότητα χειρίστηκαν το σκοπιανό, είτε με ακραία αλαζονεία απαξιώνουν την ευαισθητοποίηση και τις κινητοποιήσεις του Λαού, είτε παριστάνουν υποκριτικά τον υπερασπιστή του ονόματος της Μακεδονίας, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν συναινέσει, όχι μόνο σε λύσεις όμοιες με τη συμφωνία των Πρεσπών την οποία καταγγέλλουν, αλλά και πρωταγωνιστήσει στο ξεπούλημα των υποδομών, λιμανιών και αεροδρομίων όχι μόνο της Μακεδονίας, αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης.

Από το Γραφείο Τύπου της ΧΔ

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 22:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 09:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1609
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2670933
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.