Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Μέρκελ στηρίζει Τσίπρα

Μέρκελ στηρίζει Τσίπρα

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019
ΠΡΕΣΠΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»

Μέρκελ στηρίζει Τσίπρα

του Μανώλη Μηλιαράκη

Από σήμερα, Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου και αύριο, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, ως το ουσιαστικό αφεντικό της Ε.Ε., θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και επιχειρηματικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη συνάντηση Μέρκελ- Τσίπρα, είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου του 2015, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ήταν η εποχή που, ο νεοεκλεγείς, τότε, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απειλούσε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και προκαλούσε, ως πάνοπλος πολιορκητής το κάστρο των τοκογλύφων δανειστών, κραυγάζοντας το γνωστό «Go back Madame Merkel»! Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη συνάντηση Μέρκελ- Τσίπρα, είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου του 2015, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ήταν η εποχή που, ο νεοεκλεγείς, τότε, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απειλούσε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και προκαλούσε, ως πάνοπλος πολιορκητής το κάστρο των τοκογλύφων δανειστών, κραυγάζοντας το γνωστό «Go back Madame Merkel»!

Όμως, χωρίς εναλλακτική πρόταση και κυρίως με υιοθετημένη, από τον ίδιο και τους περί αυτόν, την πολιτική «του πάση θυσία στο ευρώ», ήταν μαθηματικώς βέβαιο ότι το ο «επαναστάτης» Τσίπρας θα γινόταν το ήρεμο και υπάκουο σκυλάκι της Μέρκελ! Όπερ και δυστυχώς για το λαό και τη Χώρα μας έγινε. Έτσι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί, ως έπαρχος με τον επικυρίαρχο! Θα ακούσει πολλά εύγε και ταυτόχρονα θα του δοθούν οι τελικές εντολές για τα περαιτέρω, λίγο πριν λήξει η θητεία του στον πρωθυπουργικό θώκο. •Εύγε, γιατί με το Τρίτο Μνημόνιό του, νομιμοποίησε όλα τα προηγούμενα και παγίωσε την άποψη ότι όλο το πολιτικό σύστημα εξουσίας είναι μαντρωμένο στο ίδιο μαντρί και ο λαός δεν έχει παρά να επιλέγει τον «καταλληλότερο» διεκπεραιωτή των επιταγών του γκουβέρνου των Βρυξελλών.

•Εύγε γιατί ο Τσίπρας,υλοποίησε πλήθος μεταρρυθμίσεων, όπως απαιτούσαν τα Μνημόνια με αποτέλεσμα, να αποκρατικοποιηθούν στρατηγικής σημασίας τομείς της Εθνικής μας Οικονομίας (ΟΤΕ, Λιμάνια, Αεροδρόμια κ.ά.) και να περάσουν, για ένα κομμάτι ψωμί, κυριολεκτικά, στα χέρια κρατικών Γερμανικών επιχειρήσεων!

• Εύγε, γιατί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, προωθείται αποφασιστικά ο γεωστρατηγικός στόχος της Γερμανίας για ολοκληρωτικό έλεγχο των Βαλκανίων και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον υπό κατασκευή υποθαλάσσιο αγωγό Eastmed, θα επιτυγχάνεται η, όλο και περισσότερο, απεξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο.

•Εύγε θα εισπράξει ο Τσίπρας από τη Μέρκελ και για την πολιτική του στο Μεταναστευτικό. Σταματήσαμε να θέτουμε θέμα καταγγελίας του Δουβλίνου, υπογράψαμε τη Συμφωνία Μαρόκου, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση του λαού για το περιεχόμενό της και δεχθήκαμε να επιστρέφει, η Γερμανία, πίσω, μετανάστες, αντί να μας παίρνει.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλους λόγους που επιβάλλουν να ακουστεί το «εύγε», προς τον Αλέξη Τσίπρα από τα χείλη της Άγκελας Μέρκελ. Θα μείνουμε στα παραπάνω για να δούμε το αντάλλαγμα που θα ζητήσει για τα «εύγε». Εννοείται ότι ο επικυρίαρχος παντού και πάντοτε, είναι ο πιο κουβαρντάς στα λόγια, στους επαίνους και στα χαμόγελα και ο πιο απαιτητικός σε εμπράγματα αγαθά. Στην περίπτωση μας η Μέρκελ θα συστήσει δήθεν, στην ουσία θα δώσει εντολές για:

Συνέχιση και επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων». Για τα φιλέτα, για παράδειγμα, της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο Τσίπρας πρέπει, πριν φύγει, να βρεί τρόπο, να περάσουν στο αδηφάγο Υπερταμείο!

Άμεση κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του σχετικού πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Να σταματήσει κάθε σοβαρή συζήτηση για διεκδίκηση εκ μέρους της Ελλάδας, των γερμανικών οφειλών, ακόμα και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, γιατί, όπως δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Μαρτίνα Φιτς, «το θέμα έχει κλείσει νομικά και πολιτικά οριστικά».

Οι συστάσεις-εντολές, δεν θα είναι μόνο προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προς την αντιπολίτευση και προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσδοκώντας να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός θα πρέπει να γνωρίζει τι τον περιμένει αν δεν «συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις». Εξάλλου, η «αγία οικογένεια Μητσοτάκη», είναι που δώρισε το όνομα «Μακεδονία» στην γείτονα Χώρα.

Με τα δεδομένα αυτά, της πλήρους εξάρτησης τόσο για της σημερινής κυβέρνησης, όσο και της, ενδεχομένως, αυριανής Νεοδημοκρατικής, στο λαό υπαρχουν μόνο δύο επιλογές: Υποταγή ή Αντίσταση. Το Κίνημα της Χ.Δ. από γεννησιμιού του είναι Κίνημα Αντίστασης, σε ό,τι παλιό φθαρμένο και διεφθαρμένο. Το Όραμα για «καινά πάντα», είναι πάντα στο νου, στις καρδιές, στις προσευχές και στον καθημερινό Αγώνα μας. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Καλή χρονιά.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 22:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 09:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1609
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2691626
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.