Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Η ΧΔ για τα "Κίτρινα Γιλέκα"

Η ΧΔ για τα "Κίτρινα Γιλέκα"

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2019

Η ΧΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το Κίνημα των "Κίτρινων Γιλέκων":

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, ένα νεοπαγές κίνημα το οποίο ξεκίνησε την πορεία του στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκλονίσει όλη την επικράτεια της Γαλλίας, καθώς και τη Βαλλονία. Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» διαδηλώνει ακατάπαυστα αρχής γενομένης την 17η Νοεμβρίου 2018.
Τα 42 αιτήματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τα «κίτρινα γιλέκα» εστιάζουν σε φλέγοντα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της κοινωνικής αδικίας η οποία μεγεθύνεται από την προσπάθεια του νεοφιλελεύθερου προέδρου Εμ. Μακρόν να φανεί αρεστός στην γερμανική κυβέρνηση, αλλά έχουν αναφορά και σε σειρά άλλων ζητημάτων: οικολογία, παραβίαση ιδιωτικότητας, αντιμετώπιση αιτίων μετανάστευσης και ευνοϊκότερη πολιτική ασύλου, κ.ά.

Στην προσπάθειά του να καθησυχάσει την εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων», ο Μακρόν κάνει ορισμένες παραχωρήσεις και ταυτόχρονα ανοίγει «εθνικό διάλογο». Στην επιχείρηση διάσωσης του « καλού στρατιώτη Μακρόν», συμβάλλουν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες κάνοντας επιλεκτικά και υποκριτικά, τα «στραβά μάτια», παρά το γεγονός ότι αν οι υποσχέσεις τηρηθούν, παραβιάζεται το «σύμφωνο σταθερότητας».
Όμως, η σταδιακή εξαθλίωση μεγάλων ομάδων του γαλλικού πληθυσμού είναι προϊόν μακροχρόνιας σταδιακής μεθόδευσης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας, με την οποία μία μικρή ολιγαρχία υπερπλουσίων γίνεται συνεχώς πλουσιότερη και πληρώνει λιγότερους φόρους, ενώ μεσαία και λαϊκά στρώματα γίνονται όλο και φτωχότερα, πληρώνουν περισσότερα και απολαμβάνουν όλο και πιο υποβαθμισμένες τις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους.
Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η Ε.Ε. λειτουργεί ως το εργαλείο της άρχουσας τάξης για την επιβολή αυτής της πολιτικής της αύξησης της κοινωνικής αδικίας, της εξαθλίωσης των πολλών και της σώρευσης όλο και περισσότερου πλούτου σε όλο και πιο λίγους. Συνένοχο στην κατεύθυνση αυτή είναι το συστημικό πολιτικό σύστημα. Ως κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας, θεωρούμε αυτό το ακηδεμόνευτο, όπως τα πράγματα δείχνουν, κίνημα φυσική απόρροια της βάναυσης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ιδιαίτερα βαρυσήμαντο για την πορεία των πραγμάτων στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Ο πρόεδρος Μακρόν, που εξελέγη ως εναλλακτική απέναντι στην εθνικίστρια Μαρίν Λεπέν, συναντά τοίχο μόλις 1,5 χρόνο μέσα στην 5ετή προεδρία του, εφόσον η ατζέντα που εφαρμόζει είναι αυτή του νεοφιλελευθερισμού που έχει αποσυνθέσει τις κοινωνικές κατακτήσεις δικαιοσύνης εδώ και 20-30 χρόνια στην Ευρώπη:
ιδιωτικοποιήσεις, περικοπή κοινωνικών δικαιωμάτων, προβολή περαιτέρω υποχρεώσεων για την εργατική τάξη και ελάττωση των απολαβών τους, σκανδαλωδέστατη εύνοια έναντι των μεγάλων εργοδοτών και των υπερπλουσίων κ.λπ. Ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να είναι καταλυτικό για το πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα στην Ε.Ε. στο άμεσο μέλλον και αυτή είναι και η δική μας ελπίδα και ευχή.

Η Ε.Ε. του «σοσιαλισμού για τους πλουσίους», της μονομερούς λιτότητας, της προγραμματισμένης ανεργίας, της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, της οικολογικής ανισορροπίας και ολοένα αυξανόμενης περιβαλλοντικής μόλυνσης, της αθέτησης και παραβίασης των εγγενών δικαιωμάτων στην ιδιωτικότητα των πολιτών είναι θνησιγενής και μάλιστα επιβάλλεται το δυνατόν συντομότερα να αντικατασταθεί από μια άλλη μορφή πανευρωπαϊκής συνεργασίας, στη βάση των αρχών της κοινωνικής δικαιοσύνης και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Προκειμένου να αποκατασταθούν τουλάχιστον οι αδικίες που έχουν προκληθεί, είναι ανάγκη οι εκλεγμένες κυβερνήσεις που χαράσσουν την οικονομική και νομισματική πολιτική μιας χώρας να λογοδοτούν αποκλειστικά στο εκλογικό σώμα που τις ψηφίζει και να πάψουν να δεσμεύονται από «σύμφωνα σταθερότητας» και τις υποδείξεις των γραφειοκρατικών μηχανισμών των Βρυξελλών.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 22:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 09:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1609
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2670903
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.