Αρχική arrow ΘΕΣΕΙΣ arrow ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ arrow Η ΧΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η ΧΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017
Η ΧΔ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

H K.E. της ΧΔ, που συνήλθε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου 2017 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το πρόβλημα των ναρκωτικών που μαστίζει τη νεολαία:

1. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει καθιερώσει την 26η Ιουνίου ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», με αφορμή την απαγόρευση του εμπορίου οπίου στην Καντώνα από τον κινέζο αξιωματούχο Τζεν Χου το 1839, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου εκ μέρους των βρετανών ιμπεριαλιστών, των οποίων τα συμφέροντα θίγονταν.

2. Η σημερινή διάδοση των ναρκωτικών δεν είναι άσχετη με τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που θησαυρίζουν από τη διακίνησή τους. Τα εγκληματικά αυτά κυκλώματα γιγαντώνονται και παίρνουν ενδημική μορφή και διάσταση από την οικονομική κρίση, αφού η « αγορά» των ναρκωτικών που διογκώνεται αποτελεί διέξοδο και για πολλούς κλάδους του παραεμπορίου που δεν έχουν πια την προηγούμενη απόδοση. Παράλληλα, όσο πιο διαδεδομένη είναι η χρήση τους, τόσο περισσότερο εξουδετερωμένη και εξαρτημένη είναι η νεολαία, πράγμα εξ αντικειμένου βολικό για την άρχουσα τάξη.

3. Ο εθισμός στα ναρκωτικά μετατρέπει τον -νέο κυρίως- άνθρωπο σε σκιά του εαυτού του και «άτομο με ειδικές ανάγκες», πριν τον οδηγήσουν στο θάνατο. Σήμερα, πολύ περισσότερο παρά σε σχέση με παλαιότερα χρόνια σε άλλου τύπου κοινωνίες, οι ψυχοτρόπες ουσίες χρησιμοποιούνται ως καταφύγιο από μια πολύ σκληρή πραγματικότητα, ως ένα τεχνητό φως (Γ. Βερίτης) εν τη απουσία του πραγματικού. Αυτή η κατάσταση, δυστυχώς έχει καλλιεργηθεί από το κυρίαρχο αστικό πολιτιστικό και κοσμοθεωρητικό μοντέλο, το οποίο εκτοπίζοντας αρχικά τον Θεό Λόγο και εκθειάζοντας χωρίς όρια τον ανθρώπινο Λόγο κατέληξε στον 20ο αιώνα στα έσχατα όριά του, δηλαδή τον μηδενισμό και την ανοημάτιστη ζωή, με αποτέλεσμα την έξαρση της χρήσης και τα ανθρώπινα ράκη που αυτή δημιουργεί.

4. Η καταπολέμηση της χρήσης των ναρκωτικών πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στην πρόληψη, με την πολύπλευρη ενημέρωση στα σχολεία, για την αποτροπή της χρήσης και την καταπολέμησή της στα πρώτα στάδια. Παράλληλα, πρέπει να ενθαρρυνθεί το έργο της απεξάρτησης, με νομικά και άλλα κίνητρα στο χρήστη και την ενίσχυση των υπαρχόντων οργανισμών καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 22:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 09:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1609
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2668434
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.